, , | Dobrodoslo na sajt Odsjeka za socijalni rad Tuzla Guest | Registracija | Loguj se
Main » 2010 » April » 12 » Kuća plamena mira - danas u 13 sati javna rasprava na temu "Zadaci i potrebe socijalnog rada u obrazovnim ustanovama"
10:01 AM
Kuća plamena mira - danas u 13 sati javna rasprava na temu "Zadaci i potrebe socijalnog rada u obrazovnim ustanovama"
Danas, ponedjeljak, 12. aprila/travnja 2010. god., s početkom u 13.00 sati, u Kući plamena mira, Kantonalni odbor Naše stranke organizira javnu raspravu na temu Zadaci i potrebe socijalnog rada u obrazovnim ustanovama.



Uvodna predavanja će u fokus postaviti obrazovni sistem koji, u svoj rad, treba uključiti socijalnog radnika, koji će se baviti potrebama i problemima mladih, te će na taj način uticati na zdrav razvoj djece i omladine. Školski socijalni radnik je spona između škole, učenika i roditelja i lokalne zajednice, a samo zdravo funkcioniranje te trijade obezbjeđuje zdrav odgojno-obrazovni sistem.

Bosna i Hercegovina, kao država koja se nastoji prilagoditi promjenama koje donosi ulazak u Evropsku uniju, to neće moći obaviti na odgovarajući način ukoliko školstvo ne bude imalo dovoljan broj kompetentnog osoblja.

Na javnu raspravu su pozvani predstavnici vlasti, centara za socijalni rad TK, strukovna udruženja, predstavnici obrazovnih ustanova, studenti socijalnog rada, predstavnici nevladinih organizacija i zainteresirani građani.

Views: 1318 | Added by: AmirHusic | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: